Mindeord

Knud Kähler Bilde er stille sovet ind den 28. februar 2024.

Knuds røverhistorier om smuglerpælen, skurke, tykke Niels, genfærd og lommelygten, der lyste sort, lever videre blandt mange FDF’ere – og minderne om Knud vil altid være her.

Knud havde altid haft en drøm om at blive FDF’er, men han måtte vente til han blev voksen, da der ikke var økonomi til fritidsinteresser i hans barndom i Fiskerklyngen i Frederikshavn. Som 18-årig startede han som leder i FDF Frederikshavn – dengang FDF var for drenge og FPF for piger. Efter fem år flyttede Knud længere mod nord, hvor FDF Ålbæk fik fornøjelsen af Knuds medlemskab. Knud gik forrest og viste vejen, når der skulle planlægges – alt fra ugentlige møder til sommerlejre og ansøgning om bygge-projekter. Knuds glæde over andres glæde ses tydeligt på gamle fotos – og glæden var ekstra stor i 1976, da RelieFhuset blev en realitet.

Knud var i mange år dybt involveret i alt indenfor FDF, bl.a. som kredsleder i en årrække i FDF Ålbæk, han var med på landsplan i adskillige udvalg, tilblivelsen af ”Den lille Blå Bog”, han leverede opgaver, tips og ideer til Knuds sider i Glimt, og han engagerede børn og unge til at opleve mulighederne med musik i FDF-regi. Som repræsentant for en folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation, fik Knud skabt et stærkt samarbejde med sognekirken i Ålbæk, hvor fastelavnsgudstjenesten er én af mange traditioner.

Knud blev fejret med sit 50-års jubilæum i FDF Ålbæk i 2018. Knuds sidste deltagelse i kredssommerlejr var i 2021, hvor han igen glædede alle med sine input, fantastiske selskab, gode historier, og med masser af sang og godt humør. Det var vigtigt for Knud, at alle børn og unge skulle kende til og have muligheden for at udvikle venskaber og indgå i fællesskaber bygget på de kristne værdier. Dette ståsted har mange med sig i ryksækken for evigt.

Sensommeren 2021 søgte Knud om orlov, da helbredet/mobiliteten svigtede. Knud følte sig heldigvis frisk nok til at komme forbi RelieFhuset til FDF Ålbæks 80-års jubilæum i august 2023, hvor medlemmerne – små som store, fik mulighed for at synge fødselsdagssang for Knud, da han selv havde 80-års fødselsdag.

Knud var hjertevarm, gemytlig og en gave til os alle.

Æret være Knuds minde.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.